subwaysurfershizliol
editsiz serverler

19 Ağustos 2016 Cuma

Pvp serverinizin navicat'ına yeni kullanıcı ekleyin

Metin2 hosta özel mysql kullanıcısı oluşturmak nasıl işimize yarar şimdi öğreneceğiz ilk önce hacklenme ihtimalinizi baya azaltacaktır neden derseniz metin2 panelinizi kurmak için bi firmadan host alıyorsunuz ve panelinizi yüklüyorsunuz bu firmanın hostuna ve hostta oyununuzun ip adresi mysql bilgileri bulunuyor.Firmadan aldığınız için sunucu üzerinde sizin gibi yüzlerce hesap bulunuyor ve bu hesaplardan sizin hesabınıza türlü türlü yollardan ulaşabiliyorlar. Ulaşınca ne oluyor bu sizin bağlantı dosyanızdan oyunuzun bilgilerini alarak direk girip metin2 pvp serverlerinize istediğini yapabilir. İsterse direk tüm tabloları silebilir istersen tüm oyunculara Ejderha parası verebilir benim başıma gelmişdi sizinde başınıa gelmesin bu olay konuyu iyi dinleyin. Şimdi hostumua özel kullanıcı oluşturacaz metin2 pvpmiz için bu kullanıcı bilgileri öğrenilse bile hosttan başkası mysql ye bu kullanıcı ile bağlanamayacak hemen konumuza geçiriyoruz
1 - İlk olarak Navicat Premium programı ile sunucuya bağlanılır



2 - New User sekmesinden yeni kullanıcı açma sayfası açılır



3 - Yukarıdaki resimde görüldüğü gibi dolduruyoruz 



4- Server privileges sekmesinden SELECT UPDATE INSERT seçiyoruz ve kayıt edip çıkıyoruz şimdi metin2 panelimizdeki bağlantı dosyasına oluşturduğumuz yeni mysql kullanıcı giriyoruz ve sorunsuz şekilde panelimiz mysql bağlanıyor.
Artık bu kullanıcı bir dosya aracılığı ile öğrenilse bile hostunuzdan başka kime çalıştıramayacak. Hostunuzdan query çalıştırsalar bile sadece izinli SELECT UPDATE İNSERT çalışacaktır DROP çalışmayacaktır. metin2 pvp serverlerınız biraz daha güvenli dikkat edin iyi oyunlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder